January 28, 2023 22:42:45

sitemap

 

1. Organizarea comemorarii generalului Stefan Gusa, in Garnizoana Buzau –ceremonial militar si biserica din satul Spataru-ceremonial religios, la data mortii (28 martie), a zilei si in 22 decembrie.


2. Prezentarea in cadrul emisiunii “Ora Armatei” de la Radio Romania a unei rubrici dedicata personalitatilor si unor momente istorice deosebite din istoria Armatei romane.


3. Editarea cu sprijinul fundatiei a lucrarilor grupate pe colectii sau serii:


-Relatii militare externe ale Romaniei in secolul XX
-Diplomatie militara si diplomati militari
-Personalitati ilustre ale Armatei romane
-Structuri de comanda ale Armatei romane moderne


4. Realizarea unor parteneriate intre Fundatia “General Stefan Gusa” si universitati, cercuri militare, asociatii ale veteranilor de razbopi, uniuni ale cadrelor militare in rezerva si retragere in vederea cooperarii in activitati cum ar fi organizarea de conferinte, prezentarea de carti etc.


5. Promovarea sistematica in media a cartilor editate sub egida fundatiei.


6. Continuarea emisiunii “Cultura,Armata,Societate-Cleidoscop istoric” de la Radio “Europa Nova” din Lugoj.


7. Prezentarea unui stand propriu cu cartile editate sub egida fundatiei la targul anual de carte “Gaudeamus”.


8. Donarea si expedierea noutatilor editoriale catre bibliotecile unitatilor militare, universitatilor, institutelor de cercetare etc.


9. Organizarea de catre fundatie a unor conferinte pe teme de istorie militara in garnizoanele Lugoj,Oradea,Cluj,Sibiu,Pitesti,Curtea de Arges,Campulung Muscel, Buzau, Tecuci etc.


10. Completarea fondului documentar al fundatiei cu noi marturii scrise despre generalul Gusa din partea celor care l-au cunoscut si cu care a lucrat in diferite perioade ale vietii sale.


11. Analiza si elaborarea propunerilor privind solicitarile de sprijinire a unor activitati culturale sau de alta natura adresate fundatiei de catre diferite institutii sau persoane particulare.


12. Traducerea in alte limbi si tiparirea cu sprijinul fundatiei a cartilor deja editate.

13. Ordonarea,sistematizarea,indosarierea si inventarierea arhivei fundatiei.


14. Actualizarea site-ului si a evidentei patrimoniului fundatiei.