13 iunie 2024 – Sarbatoarea Inaltarii Domnului – Ziua Eroilor 2024
Sarbatoarea Inaltarii Domnului – Ziua Eroilor 2024
Cu ocazia Sărbătoririi Înălţării Domnului – Ziua Eroilor, in data de 13.06.2024, Fundaţia “General Ştefan Gusă”, cu sprijinul si in colaborare cu Prefectura Buzau si Garnizoana Militara Buzau a organizat un ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la monumentul generalului Stefan Gusă si monumentul Eroilor satului aflate la Biserica din Satul Spătaru, ctitorie a generalului Stefan Gusa.
La festivitate au participat reprezentanti ai Prefecturii, consiliului judetean Buzau, consiliului local Costesti, Garnizoana Buzau si ai altor institutii locale.
Ansamblul Coronita, ansamblu sustinut de Fundatia general Stefan Gusa, a prezentat un moment artistic.
6 decembrie 2019 – Ansamblul a fost invitat pentru a susține un spectacol muzical pe scena din piata Daciei (orasul Buzau).
6 decembrie 2019 – Copiii din cadrul ansamblului au participat la Festivalul regional de colinde ”Colindam, colindam iarna”, desfasurat la Smeeni.
Colindam, colindam iarna
In data de 6 decembrie, copiii din cadrul ansamblului au participat la Festivalul regional de colinde ”Colindam, colindam iarna”, desfasurat la Smeeni.
Asa cum ne-au obisnuit, copii au venit si de aici cu premii: la sectiunea colinde – premiul intai si alte doua premii II, iar la sectiunea obiceiuri au obtinut premiul intai.
1 decembrie 2019 – Ansamblul a fost invitat la Muzeul Judetean Buzau, unde au sustinut un program artistic.
19 octombrie 2019 – Ansamblul a participat la festivalul national ”Mandru-i plaiul muntenesc”, desfasurat în orașul Pătârlagele, județul Buzău.
12 octombrie 2019 – Copiii din ansamblu au fost invitati la Conferinta nationala pentru civilizatia crestina ”Uniti prin Credinta”
13 iulie 2019 – Cu ajutorul Fundatiei “General Stefan Gusa” s-a organizat la Padurea Spataru cea de-a treia editie a Festivalului concurs ”Sa pastram traditia poporului roman”
2 iunie 2019 – Copiii au dansat pe scena de la Bratilesti, județul Buzău, unde au obtinut doua premii intai.
1 iunie 2019 – La Festivalul national de la Tecuci ”Dragi mi-s cântecul si jocul”, copiii din cadrul ansamblului au obtinut trofeul la sectiunea dans.
25 mai 2019 – Ansamblul a obtinut trofeul la sectiunea dansuri si trofeul la sectiunea grup vocal.
19 mai 2019 – Ansamblul a participat la Festivalul Regional din localitatea Ianca, judet Braila –“Flori de Baragan”.
19 aprilie 2019 – Ansamblul a participat la Concursul national “Diversitas” de la Constanta.
31 martie 2019 – Ansamblul a participat la concursul national ”Primavara vedetelor”.
5 octombrie 2018 – Ansamblul a participat la Festivalul concurs ”Mandru-i plaiul muntenesc”.
iulie 2018 – Festivalul concurs de muzica si dansuri populare ”Sa pastram traditia poporului roman” a II-a editie, festival organizat la Padurea Spataru.
Sa pastram traditia poporului roman
In luna iulie s-a organizat la Padurea Spataru, Festivalul concurs de muzica si dansuri populare ”Sa pastram traditia poporului roman” a II-a editie, care face parte din proiectul cu acelasi nume inceput in anul scolar 2016 – 2017, alaturi de Fundatia General Stefan Gusa.
Au fost prezenti peste 200 de copii din diferite scoli si ansambluri din judetul Buzau: Ansamblul ”Vatra Glodenenilor ”de la Gl. Sarat, Ansamblul” Spic de grau” de la Mihailesti, ”Sanzienele” si grupul vocal ”Veselia” de la Smeeni, Scoala Gimnaziala Merei, Scoala Gimnaziala Plaiul Nucului, Ansamblul ”Muguri de brad” de la Braiesti, Centrul de cultura” Alexandru Marghiloman”, Scoala Gimnaziala Magura, Scoala Gimnaziala Cilibia, Palatul Copiilor Buzau, Scoala Gimnaziala Costesti si Scoala Gimnaziala ”General Stefan Gusa”, Spataru reprezentata prin Ansamblul ”Coronita”.
Grupul de dansatori al ansamblului ”Coronita” a obtinut trofeul la categoria 7-11 ani, iar grupul vocal a obtinut placheta.
Festivalul s-a bucurat de un real succes, fiind filmat de un reprezentant al televiziunii TV Buzau si s-a bucurat de multe vizualizari pe Facebook.
Cu ajutorul Fundatiei si a parintilor copiilor din ansamblul Coronita, scena din padure si locul de desfasurare a evenimentului au fost amenajate de sarbatoare.
Realizatorul emisiunii ”Am venit cu voie buna”, domnul Vasi Carabut, s-a deplasat la Spataru cu o echipa de la televiziunea Favorit TV, pentru a realiza o emisiune cu premiantii festivalului.
26 mai 2018 – Eleva Nela Pandele, membră a Ansamblului ”Coronita”, a obtinut premiul III la interpretare în cadrul.
Festivalul – concurs la Consiliul Judetean Buzau
Pe data de 26 mai 2018, la Festivalul – concurs care a avut loc la Consiliul Judetean Buzau, eleva Pandele Nela, componenta a ansamblului a obtinut Premiul al III-lea, la interpretare.
20 mai 2018 – Ansamblul a participat la Festivalul ”Cantecul si voia buna ne-au adus azi impreuna” de la Bratilesti.
5 mai 2018 – Ansamblul ”Coronita” a participat la Concursul judetean desfasurat la Merei, județul Buzau, ”Dansam, cântam româneste”.
mai 2018 – Copiii din cadrul ansamblului s-au deplasat la Tecuci, la Festivalul national de cântece si dansuri populare ”Dragi mi-s cântecul si jocul”
12 martie 2018 – Ansamblul ”Coronita” a participat la Festivalul elevilor buzoieni
martie 2018 – Copiii din cadrul ansamblului au obtinut premiul al II-lea la sectiunea dans popular si premiul al II-lea la sectiunea grupuri – muzica populara, la Bucuresti, la Festivalul national ”Primavara vedetelor”.
24 februarie 2018 – Ansamblul ”Coronita” a fost invitat la Centru de cultura ”Alexandru Marghiloman” din municipiul Buzău.
3 februarie 2018 – Ansamblul „Coronita” a participat emisiunea „Chic cu Simonik”
februarie 2018 – Primul concurs la care Ansamblul „Coronita” a fost prezent in 2018 s-a desfasurat la Focsani în cadrul Proiectului educativ ”Mladite talentate”.
27 ianuarie 2018– Ansamblul „Coronita” Spataru a participat la emisiunea „Pestisorul de aur”.
01 iulie 2017 – Ansamblul „Coronita” a fost invitat de catre primarul comunei Braesti pentru a susține un spectacol pe scena amplasata în padurea din localitate, în cinstea sarbatorii” În poiana din lastari”.
În poiana din lastari
În data de 1 iulie, 2017, Ansamblul Coronița Spătaru, a fost invitat de către primarul comunei Brăiești pentru a performa pe scena amplasată în pădurea din localitate, în cinstea sărbătorii numite ”În poiana din lastari”.
Acesta a fost un prilej de bucurie și voie bună împărtășit cu numeroși cântăreți de muzică populară autohtoni și cu binecunoscuta cântăreață de muzică populară, Laura Lavric, precum și cu manelistul Jean de la Craiova.
În ciuda căldurii sufocante, copiii și de această dată s-au descurcat foarte bine, ridicând auditoriu în picioare.
23 iunie 2017 – Ansamblul „Coronita” a fost invitat sa participe la cea de-a VIII-a serbare a zilelor statiunii Monteoru, cu acest prilej, marcându-se 507 ani de la prima atestare documentara a zonei, 132 de ani de la înfiintarea Statiunii Balneare Monteoru si 92 de ani de functionare a Minei de Petrol.
Zilele Monteorului
Ansamblul Coronița a fost invitat să participe la cea de-a VIII-a serbare a zilelor stațiunii Monteoru, cu acest prilej, marcându-se 507 ani de la prima atestare documentară a zonei, 132 de ani de la înființarea Stațiunii Balneare Monteoru și 92 de ani de funcționare a Minei de Petrol. Copiii Ansamblului Coronița au urcat pe scena amplasată pe terenul de sport , împreună cu numeroși artiști locali consacrați și cu numeroase ansambluri.
Copiii din cadrul Ansamblului, au participat și la parada de peste 200 de dansatori desfășurată în cinstea acestui eveniment, însoțind Fanfara Diviziei 2 Getica Buzău.
27 mai 2017 – Ansamblul „Coronita” a participat la Proiectul national ”Pui de românas”, coordonat de cadre didactice din cadrul Scolii ”Ion Creanga” din Buzau, în cadrul caruia a avut loc Festivalul – concurs ”Drag mi-e jocul românesc”.
Pui de românaș
Ansamblu „Coronita” a participat la Proiectul național ”Pui de românaș” , coordonat de cadre didactice din cadrul Școlii ”Ion Creangă” Buzău- în cadrul căruia a avut loc Festivalul – concurs ”Drag mi-e jocul românesc”.
Un concurs care a fost tratat de către copiii ansamblului cu multă seriozitate, în care, încrederea și speranța au fost din nou răsplătite.
Cu toate că pe scena din sala mare a Consiliului Județean Buzău, au urcat numeroși participanți de la Centru de Cultură al Județului Buzău și din alte Centre de Cultură din țară, care avea câțiva ani de pregătire în domeniul dansurilor, copiii Ansamblului Coronița au fost răsplătiți cu Trofeul pentru cel mai bun dans popular.
|
14 mai 2017 – Ansamblul „Coronita” Spataru a participat la Festivalul Concurs de muzica populara ”Cântul, jocul, voia bună/Ne-au adus azi împreuna”, desfasurat în comuna Braesti, județul Buzău.
Cântul, jocul, voia bună/Ne-au adus azi împreună
În data de, 14 mai, 2017, Ansamblul ”Coronița” Spătaru, a participat la Festivalul Concurs de muzică populară ”Cântul, jocul, voia bună/Ne-au adus azi împreună”, desfășurat în comuna Brăiești, sat Brătilești.
Ansamblul a avut un debut frumos, plin de entuziasm și emoții, care erau de altfel firești la acel moment. Debutul a fost unul încununat de succes deoarece, copiii au fost răsplătiți cu un binemeritat loc 1, atât la secțiunea canto cât și la cea de dans popular.
Într-un cadru pur românesc, tradițional, copiii, îmbrăcați în costume populare, au cântat și au dansat aducând voia bună în rândul celor prezenți la Căminul Cultural din localitatea Brătilești.
Grupul Drăgan a luat naștere în anul 1948, odată cu înființarea ButanGas SpA în Italia. În prezent activitatea Grupului Drăgan este coordonată de Veroniki Holding, structură unică de coordonare, fondată în acest sens, în anul 2010, de către doamna Daniela Veronica Gușă de Drăgan.
© Copyright 2024 Veroniki Holding, Inc. Adresă de corespondență: Intrarea Murmurului nr. 2-4, et. 1, Sector 1, București