1. Comemorarea a trei ani de la moartea generalului Gusa –slujba de pomenire la biserica Sf. Ştefan din satul Spătaru
2. Comandarea unui monument din marmură reprezentandu-l pe generalul locotenent Stefan Gusa şi amplasarea acestuia in curtea bisericii din satul Spataru, comuna Costesti-ctitorie a acestuia si a satenilor.
3. Comandarea si amplasarea pe frontispiciul bisericii din satul Spătaru a unui mozaic unic din sticla de Murano reprezentandu-l pe Sfântul Stefan –martirul, ucis prin lapidare in timp ce se ruga pentru ucigaşii neştiutori.
4. Comandarea si donarea catre biserica din Spataru a unui monument ( o cruce/troita ) din marmură în cinstea eroilor satului ce s-au jertfit pentru libertatea neamului în cele două războaie.
5. Organizarea ceremoniei de dezvelire a monumentelor odata cu sfinţirea bisericii cu hramul Sfântului Ştefan.
6. Demararea acţiunilor de contactare a unor persoane si reprezentanţi ai unor instituţii (Şcoala Militară, Academia Militară, MapN , studiourile SAHIA, etc) în vederea adunării de documente scrise, audio/video privind activitatea si viaţa generalului Ştefan Guşă.
7. TeDeum cu ceremonial militar şi depuneri de coroane de flori la monumentul generalului Ştefan Guşă de la biserica din Satul Spătaru, cu ocazia aniversării evenimentelor revoluţionare din decembrie 1989, la care a contribuit în calitate de Şef al Marelui Stat Major.
8. Initierea demersurilor pe langa oficialitatile locale in vederea obţinerea denumirii cu numele generalului a unei mari unităţi militare, a satului Spătaru şi/sau a unei străzi din Municipiul Bucureşti şi /sau Buzău;
1. 28.03.1997
Comemorarea a trei ani de la trecerea in nefiinta a generalului Stefan Gusa. Slujba de pomenire si comemorare in biserica din satul Spataru.
2. 25.10.1997
Dezvelirea monumentului funerar (ansamblu)- crucea de marmură de la mormânt şi bustul generalului locotenent Ştefan Guşă. Monumentul a fost confecţionat în localitatea Piatra Santa – Italia din marmură de Carara de către maestrul Mario Galeotti.
Leave A Comment