Iulie 3, 2020 19:56:30

Home » Ansamblul "Coronita" » 2018 » Sa pastram traditia poporului roman

Sa pastram traditia poporului roman

In luna iulie s-a organizat la Padurea Spataru, Festivalul concurs de muzica si dansuri populare ”Sa pastram traditia poporului roman” a II-a editie, care face parte din proiectul cu acelasi nume inceput in anul scolar 2016 – 2017,  alaturi de Fundatia General Stefan Gusa.

Au fost prezenti peste 200 de copii din diferite scoli si ansambluri din judetul Buzau: Ansamblul ”Vatra Glodenenilor ”de la Gl. Sarat, Ansamblul” Spic de grau” de la Mihailesti, ”Sanzienele” si grupul vocal ”Veselia” de la Smeeni,  Scoala Gimnaziala Merei,  Scoala Gimnaziala Plaiul Nucului,  Ansamblul ”Muguri de brad” de la Braiesti,  Centrul de cultura” Alexandru Marghiloman”, Scoala Gimnaziala Magura,  Scoala Gimnaziala Cilibia, Palatul Copiilor Buzau, Scoala Gimnaziala Costesti si Scoala Gimnaziala ”General Stefan Gusa”, Spataru reprezentata prin Ansamblul ”Coronita”.

Grupul de dansatori al ansamblului ”Coronita” a  obtinut trofeul la categoria 7-11 ani, iar grupul vocal a obtinut placheta.

Festivalul s-a bucurat de un real succes, fiind filmat de un reprezentant al televiziunii TV Buzau si s-a bucurat de multe vizualizari pe Facebook.

Cu ajutorul Fundatiei si a parintilor copiilor din ansamblul Coronita, scena din padure si locul de desfasurare a evenimentului au fost amenajate de sarbatoare.

Realizatorul emisiunii ”Am venit cu voie buna”, domnul Vasi Carabut, s-a deplasat la Spataru cu o echipa de la televiziunea Favorit TV, pentru a realiza o emisiune cu premiantii festivalului.