Mai 23, 2019 02:32:56

Fundatia General Stefan Gusa » Programe&Activitati FGSG » 2011 » Activitati » Simpozionul “95 ani de Istorie Militară”,

Comandamentul Diviziei 2 Infanterie “Getica” din Garnizoana Buzău, continuatoare după reorganizări succesive a tradiţiilor istoricea ale Armatei a 2-a, a organizat în zilele de 5 şi 6 august 2011 manifestări ştiinţifice şi ceremonii omagiale sub deviza “ARC PESTE TIMP” dedicate împlinirii a 95 ani de la înfiinţarea în august 1916 a Marii Unităţi operative care a intrat în istorie prin participarea la marea ofensivă de la Mărăşti şi la luptele de la Oituz în vara anului 1917.
    Vineri 5 august a avut loc simpozionul “95 ani de Istorie Militară”, în cadrul căruia au fost evocaţi comandanţii care au condus succesiv Armata a 2-a, de la înfiinţare până în prezent. Personalitatea generalului Ştefan Guşă care a avut cea mai lungă perioadă la comandă, 4 ani, din martie 1990 până în martie 1994, a fost prezentată de către general ( r ) Niculae Spiroiu, director al Fundaţiei “General Ştefan Guşă”.
    Conform aprobării preşedintelui, d-na Daniela Veronica Guşă de Drăgan, manifestările organizate de Comandamentul Diviziei 2 Inf. au fost sponsorizate în natură de Fundaţia “General Ştefan Guşă” prin plata unor servicii în valoare de 4000,00 lei.