Mai 20, 2019 18:34:08

9-10 Aprilie 2009 - Acordarea “Diplomei de Excelenţă” şi premiului “General Ştefan Guşă” pentru cercetare stiintifica, în valoare de 500 Euro, domnului Cristian Băhnăreanu, de la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” pentru lucrarea ‘’Resurse energetice-crize, conflicte’’ prezentată la Sesiunea de Comunicări cu tema ‘’Stabilitate si securitate regionala’’.
    Peste 500 cadre didactice, cercetatori si persnalitati in domeniu precum si inalti oficiali şi cadre de conducere din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării, Ministerul Administraţiei şi Internelor precum şi diplomaţi militari acreditaţi la Bucureşti printre care amintim pe rectorul Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”, generalul-locotenent prof.univ.dr. Teodor Frunzeti , ambasadorul George Cristian
Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii secretarul de stat, Viorel Oancea, şeful Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare , reprezentanţi ai unor universităţi şi institute de cercetare din ţară şi din Germania, Italia, Ucraina, înalţi oficiali şi cadre de conducere din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării, Ministerul Administraţiei şi Internelor precum şi diplomaţi militari acreditaţi la Bucureşti s-au reunit pentru a analiza solutii pentru situatiile complexe legate de problemele geostrategice.

(accesati video)

(accesati imagine)

31.07.2010 - S-au acordat două Diplome de Excelenţă „General Ştefan Guşă”, Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul” din Piteşti, pentru contribuţia adusă la formarea generaţiilor de tanchişti, la a 90-a aniversare a înfiinţării trupelor de tancuri în Armata Română şi Trustului de presă al Armatei, cu ocazia Zilei Presei Militare şi aniversarea a 150 ani de la apariţia „OBSRVATORULUI MILITAR”

09.10.2009 - Sponsorizare colectiv autori pentru editare vol. 5 "Atasatii militari transmit", prin FED PRINT.

01.11.2009 - Sponsorizare Universitatea din Pitesti pentru organizarea Sesiunii Nationale de comunicari stiintifice a studentilordin facultatile de istorie, editia a VIII-a decembrie 2009

02.12.2009 - Sponsorizarea amenajarii " Sala de Lectura General Stefan Gusa " la Biblioteca Universitatii Nationale de Aparare "Carol I".

Au fost sponsorizate 8 acţiuni importante, între care: „Ziua Tanchistului – 90 de ani de la înfiinţarea armei tancuri – beneficiar Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul” Piteşti; Ziua Presei Militare – Aniversarea a 150 ani de presă militară, beneficiar Trustul de Presă al Armatei; Şcoala de Vară a Universităţii Naţionale de Apărare – Breaza, Sesiunea Naţională de comunicări ştiinţifice a studenţilor din facultăţile de istorie – Eiţia a VIII-a, beneficiar Universitatea din Piteşti; editarea volumului 5 din seria „Ataşaţii militari transmit”; tehnoredactarea şi tipărirea revistelor  „Rezerva Oştirii” şi „România Eroică”, beneficiari asociaţiile cadrelor militare în rezervă şi Cultul Eroilor etc. Volumul total sponsorizări, 15.571 Eu (66.950 RON). La această sumă se adaugă cheltuielile de amenajare a Sălii de Lectură „General Ştefan Guşă” de la Biblioteca Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”în valoare de 21.103 Eu (90.742 RON).

Au fost efectuate 20 de donatii la diferiti beneficiari constând în lucrări de carte editate sub egida Fundaţiei General Ştefan Guşă, FED sau alte edituri (365 volume şi titluri diferite) şi din alimente, rechizite, îmbrăcăminte, materiale de întreţinere şi ajutoare în bani ( valoare 3310 Eu / 13.904 lei).