Iulie 24, 2019 01:58:40

Program 2011

* Participare şi organizare în parteneriat cu Comandamentul Garnizoanei şi autorităţile locale Buzău şi ale com. Costeşti a ceremoniilor comemorative şi de pomenire la monumentul gen. Gusa de la biserica din satul Spătaru de Ziua Eroilor, Ziua Armatei, 22 Decembrie  etc

* Depuneri coroane flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut la Ziua Eroilor şi Ziua Armatei

* Acordarea Diplomelor şi Premiilor “General Ştefan Guşă” absolventului şef de promoţie al Academiei Tehnice Militare, cercetătorului sau absolventului cu cea mai bună lucrare de absolvire a cursurilor la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”

* Acordarea Diplomelor şi premiilor “General Ştefan Guşă” absolvenţilor şefi de promoţie ai Academiilor: Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, Forţelor Navale “Mircea cel Bătrân” Constanţa, Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov.

* Acordarea a zece Burse lunare de subzistenţă “GENERAL ŞTEFAN GUŞĂ”, astfel:
    Trei burse, câte unui elev(ă) din cele trei colegii liceeale militare:
    Patru burse, pentru câte un cadet (student/ă) din cele trei Academii de forţe armate (Terestre,     Aeriene  şi Navale) şi Academia Militară Tehnică,
    Trei burse, pentru câte un elev din Şcolile Militare de Subofiţeri şi Maiştrii ale Forţelor Armate

* Donaţie alimente, materiale întreţinere, rechizite, jucării, Asociaţia Arhidiacon „Sf. Ştefan” (Parohia Ghencea)

* Organizarea excursiei în Italia pe timpul vacanţei de vară –ca premiu pentru câte un elev(ă) din fiecare liceu militar, la absolvirea clasei a X-a sau a XI-a. Criterii de selecţie şi nominalizare cf. celor aprobate pentru 2010

* Interviuri, articole în presa militară şi civilă, emisiuni Radio şi TV legate de scopul şi obiectivele FGŞG

* Realizare si furnizare material documentar pentru realizarea  rubricii “Personalităţi în Uniformă” din “Observatorul Militar”

* Sponsorizare activităţi editoriale: elaborare, editare, tipărire studii, lucrări de carte de istorie şi memorialistică militară, tipărire reviste ale asociaţiilor cadrelor militare – Cultul Eroilor, Veterani de Război, Cadre Militare în Rezervă, astfel: un titlu carte “Ataşaţii militari transmit” Vol VI (report 2010); un număr “România Eroică

* adunare, selectare material documentar pentru realizarea filmului documentar despre gen. Stefan Gusa

* proiecte commune in colaborare cu institutiile cu care exista semnate acorduri/parteneriate in sustinerea activitatilor educativ-stiintifice din domeniul militar.