Ianuarie 19, 2019 02:52:59

Conform unuia dintre obiectivele statutare ale Fundaţiei „General Ştefan Guşă” - de promovare a excelenţei în procesul formativ-educativ din instituţiile militare de învăţământ -, trei elevi din clasele a X-a şi a XI-a ale Colegiilor Militare Liceale „Ştefan cel Mare” - Câmpulung Moldovenesc, „Mihai Viteazul” - Alba Iulia şi „Dimitrie Cantemir” - Breaza, foarte buni la învăţătură, proveniţi din familii cu posibilităţi materiale modeste, însoţiţi de doamna Carmen-Cecilia ROMAN, profesor de Limba Franceză la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, au fost beneficiarii unui Premiu al Fundaţiei constând într-o excursie de o săptămână (21-26 iunie a.c.) în Italia.
Grupul a vizitat cele mai importante obiective culturale, artistice şi turistice din Veneţia, Florenţa şi Milano. Cu această ocazie li s-au oferit cadouri-suvenir din partea Fundaţiei.
        În cadrul festivităţilor de absolvire a promoţiilor 2010 „Henri Coandă 100” ale Academiilor, Şcolilor şi Colegiilor Militare Liceale ale Armatei Române, care vor avea loc în cursul lunii iulie a.c., 10 absolvenţi-şefi de promoţie, ofiţeri, maiştrii militari,  subofiţeri şi elevi-absovenţi de liceu militar vor primi „Dipome de Excelenţă” şi premii „General Ştefan Guşă” în valoare totală de 10.000 RON.
       Aceste programe, ca şi alte numeroase proiecte se derulează pe baza „PROTOCOLULUI de COLABORARE” dintre Ministerul Apărării Naţionale reprezentat de Directia Management Resurse Umane şi Fundaţia „General Ştefan Guşă”