Ianuarie 19, 2019 02:49:09

Fundatia General Stefan Gusa » Programe&Activitati FGSG » 2010 » Activitati » Eveniment Buzau 20 aprilie

La Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu” din Buzău a avut loc lansarea celor mai recente apariţii editoriale sub egida Fundaţiei „General Ştefan Guşă”, cărţile „Ataşaţii Militari transmit” vol V şi „Calvarul prizonierilor Români din Primul Război Mondial” (trei volume). Prezentarea cărţilor s-a făcut de către prof. univ. Gh. Nicolescu de la Universitatea din Piteşti. Lansare s-a făcut în cadrul evenimentului cultural-ştiinţific organizat de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” care a mai cuprins: vernisajul Expoziţiei de pictură cu tema „Efigii Istorice” a pictorului Valentin Tănase şi Dezbaterea „Armata şi societatea” – la care au fost prezenţi peste 150 participanţi din oraşul Buzău, cadre didactice, scriitori, elevi, generali şi ofiţeri activi din Comandamentul Diviziei 2 (generalii Visarion Neagoe şi Pinţă) şi unitatea de paraşutişti, veterani de război, activişti ai Asoc. „Cultul Eroilor”, Cadrelor în rezervă şi retragere. Din partea Fundaţiei „General Ştefan Guşă” a participat directorul, general (r) Niculae Spiroiu.