Mai 20, 2019 18:37:51

Fundatia General Stefan Gusa » Programe&Activitati FGSG » 2009 » Activitati » Simpozion Comemorativ la Tg. Mures

Simpozion Comemorativ la Targu Mures
“15 ani de la trecerea in eternitate a GENERALULUI STEFAN GUSA,erou martir al neamului romanesc”

Organizatori: Prefectura Jud. Mures, Primaria Tg. Mures, Asociatia Cultul Eroilor Mureş „General Ştefan Guşă”, Asociatia cadrelor in rezerva si retragere Mureş, Soc ASTRA (Despartamantul judetean Mures), Colegiul National “Alexandru Papiu Ilarian”

Moderator: Profesor Virgil Simion Bui, directorul colegiului. Vorbitori: Col Ioan Stan (coleg), General Popa, Col. Ioan Judea, subprefectul Valentin Precup, Gl N. Spiroiu in numele Fundatie. S-a prezentat mesajul de multumire al d-nei presedinte adresat organizatorilor si participantilor.

Participanti: aproximativ 90, dintre care 30 eleve si elevi ai colegiuluii. Subprefectul (prefectul era la o reuniune la Guvern). Generali si ofiteri din garnizoana cu familiile, Dl Cacoveanu, reprezentanti de la diferite autoritati militare (SRI, Inspectoratul de Jandarmi Mureş…), profesori , un grup de doamne de la Sighisoara in costume nationale..

Eveniment deosebit de reusit, cald, emotionant. Au fost facute cadou 60 exemplare din cartea “Condamnat la adevar”, Brosuri despre fundatia “General Stefan Gusa”, mape, pixuri. S-a propus ca Bd. Cetatii (fost, timp de doi ani Ion Antonescu) sa fie numit Bd. General Stefan Gusa. Sa se ridice un bust pe acest boulevard, in fata comandamentului fostei Diviziide tancuri. Subprefectul a promis ca va sutine propunerea în consiliul local. S-a acordat Medalia si Diploma de Membru de Onoare al Asociatiei “Cultul Eroilor” d-nei Daniela Veronica Gusa de Dragan pentru contributia adusa la cinstirea Eroilor si Martirilor Neamului Romanesc.

Colegiul national " Alexandru Papiu Ilarian", Targu Mures care a gazduit Simpozionul Comemorativ.

Alocutiunea colonelului (r) Ioan Stan, coleg de promotie in scoala militara de ofiteri de tancuri.

Alocutiunea generalului (r) Gheorghe Popa, presedintele filialei judetene Mures a A.N.C.M.R.R.

Alocutiunea generalului (r) Niculae Spiroiu .Prezentarea mesajului Doamnei Daniela Veronica Gusa de Dragan adresat participantilor.