May 23, 2019 02:39:19

1. Editarea si tiparirea sub egida fundatiei a lucrarii:”Relatii militare romano-germane”.1940-1944 vol II, autori:Botoghina Iulian,Ciuhan Vasile,Manea Vasilica, Matei Lenuta si Constantin Stoianovici.

2. Promovare media a cartilor editate sub egida fundatiei:

-Guerre et societe en Europe- postul de radio Romania –Ora Armatei
-Atasatii militari transmit....vol IV-postul de radio Romania –Ora Armatei+TV Cultural, ziarul 7Plus, Buletinul Arhivelor Militare Romane nr 1, Universitatea din Oradea; Radio Romania Actualitati in emisiunea „Clubul Diplomatilor”

3. In 15 septembrie 2005 s-a facut sponsorizarea cu rechizite si jucarii a scolii si gradinitei „General Stefan Gusa”

(accesati eveniment)

4. La 22 decembrie 2005 s-a organizat ceremonia de depunere de coroane la monumentul „General Stefan Gusa”;

5.  Prezentari de carte editata sub egida fundatiei:

-“Atasatii militari transmit..”-13 iulie 2005 la Universitatea din Oradea ;l iulie la Sesiunea de comunicari stiintifice a studentilor din Facultatea de Istorie si Jurnalism a Universitatii din Pitesti;25 august la Scoala de Aplicatie pentru Aparare nuclearo-bacteriologica si chimica din garnizoana Campulung Muscel
-Cercul Militar Tecuci cu ocazia unei dezbateri pe teme de istorie militara.
-“Guerre et societe en Europe”-Radio Romania , emisiunea “Ora Armatei”
-“Relatii militare romano-germane”.1940-1944 vol II”-la aniversarea a 85 ani de la infiintarea Arhivelor Militare Romane; in Garnizoana Oradea., la Institutul de Istorie al Academiei Romane filiala Cluj Napoca, participantilor la Congresul International de istorie militara de la Madrid.

6. Elaborarea textului pentru brosura de prezentare a Fundatiei “General Stefan Gusa”

(accesati brosura)

7. Pregatirea, inregistrarea si difuzarea la Radio Europa Nova din Lugoj a unui ciclu de materiale pentru emisiunea “Cultura, Armata, Societate-Caleidoscop istoric”

8. Pregatirea, inregistrarea si difuzarea a doua emisiuni TV cu prezentarile de carte editate sub egida fundatiei, la televiziunea TEN TV.

9.  Donatii de carte editata sub egida fundatiei catre :

-expozitia permanenta din Scoala de Aplicatie pentru Unitati de lupta din Pitesti
-reprezentantii publicatiilor” Dosarele istoriei”,”Document”, “Revista de Istorie Militara”, a Comisiei Romane de Istorie Militara, a Directiei Judetene a Arhivelor Militare Bihor etc
-participantii la Sesiunea de comunicari stiintifice din Facultatea de Istorie , Filosofie si Jurnalism.
-participantilor la simpozionul cu tema 23 august 1944 de la Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti